Training


De trainingsuren zijn:

               -Dinsdag: van 19u30 tot 21u
               -Donderdag: van 19u30 tot 21u

Kom je een eerste keer trainen, draag dan gewoon loszittende kleding.

De eerste 3 lessen zijn steeds gratis!
Aikido-trainingsgeest

1. Het is een goede gewoonte om voor de les of training altijd op tijd aanwezig te zijn.
2. Iedereen helpt mee om de dojo voor aanvang van de training in orde te maken en deze na afloop weer op te ruimen.
3. In de dojo wordt zoveel mogelijk stilte in acht genomen. Dus vooral niet luidruchtig roepen of schreeuwen. Maar oefen wel altijd met plezier. Een positieve instelling (enthousiasme, vreugde) wordt op prijs gesteld. Dit komt de sfeer in de dojo alleen maar ten goede.
4. De dojo is er in de eerste plaats voor praktische oefening. Onderlinge discussies op de ‘tatami’ (=mat) zijn niet bevorderlijk voor de training. Soms wordt wel gelegenheid gegeven tot het stellen van vragen. Maar wil je per se iets vragen of heb je verder uitleg nodig, geef dan aan dat je iets wilt zeggen.
5. Bedenk dat de wekelijkse trainingstijden betrekkelijk kort zijn. Benut daarom iedere minuut om te leren door praktisch te oefenen. Verspil daarom geen tijd aan niet ter zake doende activiteiten. Na uitvoering van een aikidoworp of -houdgreep (controletechniek) direct opstaan of wisselen en doorgaan met de oefening. Herhaal de oefeningen zoveel mogelijk in de tijd die daar tijdens de les of training voor gegeven wordt.
6. Oefen alleen de aangeboden leerstof. Dus niet zomaar iets anders doen of op eigen houtje andere technieken toepassen. De aanwijzingen of oefeningen van de leraar of lesverantwoordelijke worden zonder tegenspraak aanvaard.

7. De leraar (voornamelijk de Japanse leraar) wordt met ‘sensei’ (=leraar) aangesproken.
8. Tijdens de les of training wordt de mat niet voortdurend en zonder toestemming van de leraar verlaten.
9. De voor de dojo algemeen geldende regels worden zonder meer in acht genomen.